Ramazan ayının başlaması ile birlikte Ayvalık’ta hizmet veren ekmek fırınlarında hijyen ve
gramaj kontrolü yapıldı.
Kentin farklı noktasında faaliyet gösteren unlu mamul üretim
yerlerinde, fırın, bakkal ve marketlerde ekmeklerin ve pidelerin gramajı başta olmak üzere
üretim, gramaj ve hijyen denetimlerini sürdürdü.
Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler şehrin birçok noktasında faaliyet gösteren unlu mamul
üretim yerlerinde, fırın, bakkal ve marketlerde ekmeklerin gramajı başta olmak üzere ekmek
üretimi ve hijyen şartları gibi konuları ele alarak denetimlerini sürdürürken, fırınlarda
özellikle çalışanların temizliği, imalathane ve satış yerlerinin temiz olup olmadığı, istenilen
şartlara uyulup uyulmadığı hususunda kontroller yaptı. Özellikle ekmek ve pidelerin
gramajlarını hassas tartılarla ölçen ekipler etiketleri kontrol etti.
DENETİMLER DEVAM EDECEK
Denetimlerle ilgili açıklama yapan Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, gıda denetimlerine hız
kazandırdıklarını belirtti. Gayelerinin halkın sağlıklı gıda tüketmesini sağlamak olduğunu
vurgulayan yetkililer, denetimlerin artarak devam edeceğini ifade etti. Yetkililer, uyarı yapılan
yerlerin yeniden kontrol edileceğini belirttiler. Vatandaşların sağlığını her şeyin üstünde
tuttuklarını ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ise Ekiplerimizce, halkımızın
temiz, güvenli ve kaliteli bir hizmet alması için çeşitli denetimler yapıyoruz. İşletmelerde
imalathane ve çalışanların temizliği, gramaj ile üretilen ürünlerin sağlığa uyumluluk gibi
konularda kontrollerini periyodik olarak sürdürüyoruz. Birçok alanda olduğu gibi fırın
denetimlerini de aralıksız olarak sürdürmeye devam edeceğiz. Kanunlar çerçevesinde
halkımızı temiz ve güvenilir hizmet alması için görevimizi yerine getiriyoruz" ifadeleri
kullanıldı.