Kozan, İmamoğlu ve Ceyhan ilçelerindeki toplam 1 milyon 65 bin 540 dekar tarım arazisini modern borulu sulama sistemine kavuşturacak olan projeyle ilgili açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Bu devasa sulama projesini hayata geçirebilmek için projenin ana su kaynağını oluşturmak maksadıyla 2010 yılında Yedigöze Barajı hizmete alınmıştır. Sulamanın yanı sıra enerji faydası da olan bu baraj yılda 967 GWh enerji üretimine sahiptir. Barajın tamamlanarak ana su kaynağının oluşturulmasının akabinde ovanın bir an önce suya kavuşması ve projenin faydaya dönüştürülebilmesi için çalışmalar kısımlara ayrılmış ve aynı anda birçok farklı şantiyede çalışmalara devam edilmiştir” diye konuştu.
Proje kapsamında bugüne kadar 26 bin 230 dekar arazi sulamaya açıldığını, 617 bin 010 dekar arazide inşaat, 46 bin 800 dekar arazide ise ihale çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:
“375 bin 500 dekarlık ek sahanın da planlama çalışmaları tamamlanmış olup, proje ihalesi yapılacaktır. Şu an bu projede kullandığımız en büyük boru çapı 3800 milimetredir. Büyüklüğünün hayal edilebilmesi adına örneklersek; ‘içinden binek araçların rahatlıkla geçebileceği büyüklükte’ bir borudan bahsediyoruz. Her bir boru 6 metre uzunluğunda olup bu boruların her birinin döşeme ve boru dahil maliyeti yaklaşık 85 bin TL’dir. Kısaca tek bir borunun maliyeti neredeyse bir araba fiyatına eşdeğer diyebiliriz. Projenin tamamlanması ile yıllık 1 milyar 600 milyon TL gelir artışı ve 106 bin kişiye de ilave istihdam imkanı sağlanacaktır. Toplam yatırım bedeli 4 milyar TL olan proje 2,5 yıl gibi kısa bir sürede kendini amorti edecektir.”