TÜRKİYE’DEN HARRİER SAVAŞ UÇAKLARIYLA İLGİLİ İLGİLİ AÇIKLAMA! DÜNYADA BİR İLK: SİHA’LARLA DONATILACAK | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

23 Kasım 2024 - 04:30

TÜRKİYE’DEN HARRİER SAVAŞ UÇAKLARIYLA İLGİLİ İLGİLİ AÇIKLAMA! DÜNYADA BİR İLK: SİHA’LARLA DONATILACAK

Gazeteci Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, TCG Anadolu’nun SİHA’larla donatılacak dünyadaki ilk gemi olacağını söyledi. TCG Anadolu’ya Harrier savaş uçaklarının konuşlanmayacağını söyleyen Demir, bu gemiyi yaparken çok tecrübe kazanıldığını söyleyerek, “L-400’den edindiğimiz tecrübelerle belki daha büyük bir gemi (uçak gemisi) yapmak da mümkün” dedi.

TÜRKİYE’DEN HARRİER SAVAŞ UÇAKLARIYLA İLGİLİ İLGİLİ AÇIKLAMA! DÜNYADA BİR İLK: SİHA’LARLA DONATILACAK
Son Güncelleme :

25 Mart 2021 - 10:25

1890 Okuma

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, gazeteci Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı.

YouTube’da yayınlanan programda, TCG Anadolu (L-400) ve Harrier savaş uçakları hakkında önemli açıklamalarda bulunan Demir, birçok kez TCG Anadolu için adı geçen AV-8B Harrier savaş uçaklarıyla ilgili son noktayı koydu.

F-35’leri teslim edilmeyen #Türkiye, #Rus uçaklarını mı tercih edecek? Savunma Sanayii Başkanı @IsmailDemirSSB Türkiye’nin stratejik tercihleriyle ilgili sorularımı yanıtladı. Bir dizi konuda çok kritik açıklamaları izlemek için kanalıma abone olun. https://t.co/aL7FegpHJY

— Hakan Çelik (@hakanchelik) March 24, 2021

“TCG ANADOLU EN GEÇ 2022’DE ENVANTERDE”

Demir’in Hakan Çelik’e yaptığı açıklamalarından satır başları;

“Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu’yu envanterimize kattığımızda, Türk Deniz Kuvvetleri daha da güçlenecek. Salgın ortamı projeyi biraz etkiledi, planlanan tarih 2022’lerin sonu idi. Lakin ilk kaynakta Sayın Cumhurbaşkanımız, tersane ile pazarlık yaparak bu tarihi öne çektiler. Salgına rağmen bu öne çekilen tarihi tutturmaya çalışıyoruz. 2021 yılı bitmeden TCG Anadolu’yu envantere almaya çalışacağız. Şu anda 2022 yılı garanti bir tarih ama bu tarihi öne çekmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

“REİS SINIFI DENİZALTILAR GELİYOR”

Deniz Kuvvetlerimiz bölgesel anlamda en kuvvetli donanmalardan bir tanesi. Örneğin Denizaltı filomuza Akdeniz’deki en iyi filolardan bir tanesi diyebiliriz. Şimdi daha da güçleniyor, Reis sınıfı denizaltılarımız geliyor. Bu kabiliyetlerimiz artarak devam ediyor ve yeni devreye girecek denizaltılarımız ile, Anadolu gemimiz ile bu kabiliyet daha da artacak.

DÜNYADA BİR İLK: TCG ANADOLU SİHALARLA DONATILACAK

TCG Anadolu ilk tasarım formatı ile bir Havuzlu Çıkarma Gemisi idi. Üzerinde helikopterler de taşıyabilen, içinde çıkarma gemileri olan ve Zırhlı Personel Taşıyıcılar da koyabileceğiniz bir platformdu. Şimdi biz buna oyun değiştirici bir unsur olarak S/İHA’ları katıyoruz. İnşallah gemi hizmete girdikten çok kısa bir süre sonra helikopterlerden başka bir hava gücünü de buraya konuşlandırmış olacağız. Bu kabiliyet geminizin herhangi bir harekat ortamında çıkarma yapabilmesini, helikopterlerle operasyon yapabilmesini, hava savunma sistemi kullanabilmesini ve havada vurucu güç oluşturmasını sağlar ki bu da bir platformdan arzulayacağınız bütün unsurları üzerinde taşımış demektir. Böyle bir platforma S/İHA konuşlandırma dünyada bir ilk olacak.

Türkiye TCG Anadolu’yu SİHA’larla donatacak

HARRİER İLE İLGİLENMİYORUZ AMA!

Malum Harrier’lar çok eski bir tasarım ve açıkçası Harrier ile ilgilenmiyoruz. Ama TCG Anadolu gibi bir gemi üzerine, TCG Anadolu’dan edindiğimiz tecrübelerle belki daha büyük bir gemi yapmak da çok mümkün. Uçak gemisine yakın bir gemiden bahsediyoruz. Onun üzerine konuşlandırılacak sistemler ile ilgili ayrı çalışmalar yapılabilir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın çeşitli beyanları var uçak gemisi konusunda biliyorsunuz. TCG Anadolu klasik anlamda bir uçak gemisi olmayacak ama tabii bu noktada harekat ihtiyaçları ile beraber çalışılır, ne tür bir gemi ile ne yapılabilir o da ihtiyaç makamları ile beraber konuşulacak bir konu.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.