Yunan basını Türkiye’nin “Çelik Kubbe” projesini konuşuyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

16 Eylül 2024 - 22:21

Yunan basını Türkiye’nin “Çelik Kubbe” projesini konuşuyor

Yunan basını Türkiye’nin “Çelik Kubbe” projesini konuşuyor
Son Güncelleme :

07 Ağustos 2024 - 13:35

740 Okuma

Yunan basını Türkiye’nin dev projesi ‘Çelik Kubbe’yi konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin dün yaptığı toplantıda “Çelik Kubbe Projesi” kapsamında yerli bir hava savunma sistemi geliştirme kararı alındı. Bu önemli gelişme Yunan basınında büyük yankı uyandırırken, internet siteleri projeyi manşetlerine taşıdı.

Komite’de katmanlı hava savunma sistemleri ile tüm algılayıcı ve silahların entegre çalışmasını temin eden yerli ve milli “Çelik Kubbe Projesi” ele alındı.

ASELSAN’ın geliştirdiği sistem tamamen hayata geçtiğinde milli Çelik Kubbe Türk hava sahasına giren hatta girmesi muhtemelen olan tüm tehditleri hemen her irtifadan bertaraf edebilecek.

Çelik Kubbe nedir?

Çelik Kubbe ile Türk savunma sanayii tarafından geliştirilen KORKUT, HİSAR-A+, GÖKDEMİR, GÖKER, GÖKBERK, HİSAR-O+ ve SİPER gibi hava savunma sistemleri birbirine entegre bir şekilde çalışabilecek.

Silah sistemlerine ilaveten hedefin hassas takibini, teşhisini ve sınıflandırmasını gerçekleştiren radar ve elektro-optik sistemler de Çelik Kubbe içerisinde bir bütün halinde görev yapacak.

Bu sayede komuta kontrol sisteminin başındaki hareket merkezinde bulunan kurmaylar, görev sahasındaki bütün hava savunma silah ve sensör unsurlarını bir bütün olarak görebilecek ve yönetebilecek. İlaveten hedefe yönelik angajman kararı sırasında yapay zekadan da destek alınacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.