İran, İsrail’e misilleme yapacak mı? | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

16 Eylül 2024 - 22:05

İran, İsrail’e misilleme yapacak mı?

İran, İsrail’e misilleme yapacak mı?
Son Güncelleme :

06 Ağustos 2024 - 9:35

640 Okuma

İran, İsrail’e misilleme yapacak mı? Dünya bu sorunun yanıtını gergin bir şekilde bekliyor. Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, G7 ülkelerinin dışişleri bakanlarını topladı. Blinken, İran’ın misillemesinin 24 saat içinde başlayabileceğini söyledi.

İran, İsrail'e misilleme yapacak mı?

 

Hamas lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da öldürülmesinin ardından gözler İran‘a çevrildi.

Amerikan Yönetimi, İran’ın misillemesinin 24 ila 48 saat içinde başlayabileceğini duyurdu.

Amerikan Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, G7 ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla online toplantı yaptı. Blinken, muhataplarından, olası misillemenin mümkün olduğunca sınırlı kalması için İran’a ve Hizbullah’a baskı yapmalarını istedi.

HEM İRAN HEM HİZBULLAH’TAN GELECEK

Axios internet sitesinin üç kaynağa dayandırdığı haberine göre Blinken, misillemenin hem İran’dan hem Hizbullah’tan geleceğini söyledi.
Ancak İran’ın 13 Nisan’da İsrail’e yaptığı saldırının aksine nasıl bir yanıt verileceğini bilmediklerini belirtti.

Tahran 13 Nisan’da ilk kez doğrudan İsrail topraklarını hedef almış, yaklaşık 350 füze ve dron kullanmıştı.

Amerikan Yönetimi, İsrail’i, olası misillemeye karşı korumak için Körfez’deki askeri varlığını artırıyor. Blinken, bunun sadece savunma amaçlı yapıldığının altını çizdi. Olası bir saldırıya hazırlık için Merkez Kuvvetler Komutanı General Michael Kurilla da İsrail’e gönderildi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da ordu ve istihbarat birimlerinin başkanlarıyla toplandı.

Toplantıya, Savunma Bakanı Yoav Galant, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Mossad Başkanı David Barnea ve Şin Bet Başkanı Ronen Bar katıldı. İsrail medyasına göre toplantıda, İran’ın olası misillemesiyle ilgili senaryolar ele alındı.

ÖNLEYİCİ SALDIRI HAZIRLIĞI

Seçenekler arasında önleyici saldırı da var. “Times of İsrael”in haberine göre Tahran’ın saldırı başlatmak üzere olduğuna dair kesin bir istihbarat alınması halinde önleyici saldırı yapılması kararlaştırıldı. Önleyici saldırı, İsrail’in kendi istihbarat bilgisine dayanması ve bu istihbaratın Amerikalılarınkiyle örtüşmesi şartına bağlandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.