Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Instagram tepkisi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

16 Eylül 2024 - 22:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Instagram tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Instagram tepkisi
Son Güncelleme :

06 Ağustos 2024 - 10:55

780 Okuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Instagram tepkisi: Dijital faşizmle karşı karşıyayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada instagram ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Dijital faşizmle karşı karşıyayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İnsan Hakları Eğitim Programı’nda açıklamalarda bulundu. Instagram erişiminin kısıtlanmasıyla ilgili konuşan Erdoğan, “Dijital faşizmle karşı karşıyayız” dedi ve iş birliklerini henüz tesis edemediklerini ifade etti.

GAZZE KRİZİ İLE BİRLİKTE KÜRESEL KRİZ İFLAS BAYRAĞINI ÇEKMİŞTİR

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

Eğitim programımıza teşrifleriniz dolayısıyla hepinize teşekkür ediyorum. Programın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyorum. Tüm katılımcılara da şükranlarımı sunuyorum. Sessiz devrimlere imza atmış bir kadro olarak eğitim programımızın insan haklarına yönelik bilincin artmasıyla daha büyük bir katkı yapacağına inanıyorum. İnsan haklarının saldırılar konusunda korunması toplumsal barışın teminatıdır. Titizlikle hazırlanmış içeriğiyle inşallah bu amaca hizmet edecektir.

Kötü gidişatı tersine çevirecek adımlar atılmıyor. Ne Irak’ın işgalinden ne de Rusya Ukrayna savaşından gerekli dersler çıkarılmadı. Küresel sistemi adalet eksenli revize edecek, hak ihllallerinin önüne geçilecek hiçbir çaba gösterilmedi. Her kriz bir öncekini aratmıştır. Gazze krizi ile birlikte küresel kriz iflas bayrağını çekmiştir. Gazze hakikatin üzerindeki perdeleri kaldırılmış, küresel sistemdeki kurumların ne kadar kof olduğunu ortaya koymuştur. Gazze’de Filistin halkının maruz kaldığı soykırıma kelimeler kifayetsiz kalıyor.

BATILI ÜLKELER SOYKIRIMIN SUÇ ORTAĞI

Kafası kopmuş masum bebeklerin, bu yükü çekemiyorum diyerek babasının mezarı başında ağlayan çocukların görüntülerini izlemeye kalbimiz dayanmıyor. Soykırım başlayalı tam 10 ay oldu. Enkaz altındaki 10 bnden fazla şehidin naaşına erişilemiyor. İsrail Gazzellileri sadece kurşunlarla öldürmüyor, aç susuz gıdasız bırakarak da katlediyor.  Birleşmiş  Milletler Güvenlik Konseyi’nden çıt yok. Batılı ülkeler zaten İsrail’in soykırım politikasının suç ortağı. Netenyahu yönetiminde daha fazla çocuk öldürsün diye silah ve istihbarat sağlıyorlar.

Günümüzün Hitler’i Netenyahu’yu ayakta alkışlayanlar ellerine yapışan kara lekeyi ömür boyu temizleyemeyecek. Mazlumların, özellikle acıları üzerinde sevinç çığlıkları atan vicdan fukaralarını tarih affetmeyecek.  Zulüm karşısında dilsiz şeytanlardan olmadık, olmayacağız.  Biz dünyanın gözlerinin Filistin’e döndüğü bu günde bedeli ne kadar ağır olursa olsun yanlarında olmaya devam edeceğiz. Soykırımcıların yeri mahkeme salonlarıdır.

HANİYE’Yİ TANIYANLAR ONUN YİĞİT BİR DAVA ADAMI OLDUĞUNU BİLİR

Haniye kardeşimizin şehit edilmesi, Filistin halkını derinden üzmüştür. Müzakereci kalleş bir suikastle şehit edilmiştir. Akıl sahibi hiçbir kimse böyle bir durumu karşılayamaz. İsmail Haniye’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Bundan 3,5 ay önce çocukları ve torunları şehit edilmişti. Şehitler kervanına bizzat kendisi katıldı. Filistin direnişine bir güzel insan daha eklendi. 60’a yakın yakınını şehit verdi. Biz kendisinin gayretine yakınen şahittik. 15 Ağustos’ta Mahmud Abbas’ı meclisimizde konuşturmayı planladık. Hatta Haniye’yi de konuşturacaktık. Plan yaparken şahadeti duyduk Haniye’yi tanıyan herkes onun nasıl yiğit bir dava adamı olduğunu çok çok iyi bilir. Kendisi Filistin’in son seçilmiş başbakanıydı. 1 günlük yas ilan ettik. Bazı ekranlarda, bazı cibileyeti bozuk olanlar ona gösterdiğimiz ilgiyi hazmedemedi. Biz sizden mi izin alıp bunların kararını verecektik? Biz milletimizden izin aldık, adımlarımızı da buna göre atıyoruz.

GEZİ OLAYLARINDA 24 SAAT YAYIN YAPIP GAZZE’DE SÜT DÖKMÜŞ KEDİLER

Gezi olaylarında 24 saat yapanlar Gazze’de kıllarını dahi kıpırdatmıyor. 40 bin insanı katleden İsrail karşısında süt dökmüş kediye döndüler. Meselenin daha vahim tarafı kurum ve şirketlerin Filistin konusundaki kayıtsızlığıdır. ,

DİJİTAL FAŞİZMLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Filistinli şehitlerin fotoğraflarını yasaklayanlar, dijital faşizmdir. Her türlü ahlaksızlığı ve terör örgütü destekçiliğini özgürlük pazarlığına alanlar Filistin halkının şanlı direnişine açıkça savaş açmıştır. Sosyal medya şirketlerinin çıkarlarına mafya gibi davrandıklarını şahit oluyoruz. Sosyal medya platformlarının bu tavrıma yeni tanıklık etmiyoruz. Aynı çifte standarda defalarca maruz kaldı. FETÖ’den PKK’ya kadar tüm terör örgütleri bu mecralarda at koşturuyorlar. Milletimizin ortak değerlerine alanen hakaret ediyorlar. Mesele Türkiye olunca, katalog suçlarla mücadelede olunca bilinçli bir şekilde maalesef esirgiyorlar. Bu husustaki rahatsızlığımızı dile getirdik, ancak arzu edilen işbirliğini teşhis edemedik. Şirketlerin tavrı kadar rahatsız edici bir durum ülkemizin muhalefetidir. Biz bundan nasıl muhalefet sağlarız diye hemen ayağa kalkıyorlar.

INSTAGRAM’A ERİŞİM ENGELİ: İŞ BİRLİKLERİNİ HENÜZ TESİS EDEMEDİK

Sosyal medya platformların rezilliklerini eleştirmeyenler, bakıyorsunuz nefes nefese klavye ve ekran başına geçip Türkiye’yi şikayet sırasına giriyorlar. Özgürlükleri savunmak böyle olmaz. Ezik olduğu kadar fırsatçı olanlar sahiplerine şirinlik yapmaktır. Onlara sadece acıyarak baktık. Mücadelemizi onlara karşı yürüttük. Onları oynatan kuklacılara odaklanıyoruz. Asıl sansürcülük bunlara ses çıkarmamaktır. Biz böyle tutarsızlığın içinde yer almayacağız.  Bizim kimsenin hayat tarzıyla derdimiz yok. Daima hukuk ve demokrasi çerçevesinde hareket ettik. Türkiye’nin haklı talepleri karşılanırsa mesele hal yoluna girer.  Arzu edilen iş birliklerini henüz tesis edemedik.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.