Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Prof. Dr. Bayram Yılmaz dönemi! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

8 Eylül 2024 - 03:19

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Prof. Dr. Bayram Yılmaz dönemi!

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Prof. Dr. Bayram Yılmaz dönemi!
Son Güncelleme :

26 Temmuz 2024 - 10:52

730 Okuma

Eski Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar’ın ‘Akdeniz için Birlik (AİB) Türkiye Özel Temsilcisi’ olarak atanmasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü’ne Yeditepe Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bayram Yılmaz atandı.

PROF. DR. BAYRAM YILMAZ KİMDİR?

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz’ın özgeçmişi;

Prof. Dr. Bayram Yılmaz, 1971 yılında Rize’de doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde tamamladı. Doktorasını 1997 yılında University of Glasgow’da, Tıp Fakültesi Fizyoloji Enstitüsü’nde yaptı.

2007’den beri Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda State University of New York at Albany & WHO Collaborating Center danışma kurulu üyesidir.

Araştırma alanları arasında nöroendokrinoloji, nörobilim, üreme endokrinolojisi ve endokrin bozucular bulunmaktadır. Uluslararası dergilerde 150 makale, ulusal dergilerde 18 makale yayınlamıştır ve çalışmaları 5000’den fazla atıf almıştır. Yurt içinde ve yurt dışında birçok önemli bilimsel kongrede başkanlık yapmış ve sunumlar gerçekleştirmiştir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.