Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram, bu yıl içerisinde kendi bünyesinde hizmete sokmak üzere görüntülü grup konuşması özelliğini geliştiriyor olduğunu açıkladı. Özelliğin şu ana kadar geliştirilmiş halinin kolay kullanım ve veri güvenliği seçeneklerinden yalnızca birini sunabildiğini ifade eden şirket, hizmetin platforma eklenmiş halinin kullanıcılara her ikisini birden sağlayabileceğinin altını çizdi. Mesajlaşma uygulaması yetkilileri ayrıca, 2018 yılından bu yana aktif kullanıcı sayısını iki katı artırdıklarını belirterek şu anda 400 milyon aktif kullanıcıları olduğuna işaret etti. Şirket, 2 yıl içerisinde bu sayıyı tekrardan ikiye katlamayı hedeflediğini de sözlerine ekledi. Açıklamada uygulamaya, her gün 1.5 milyon yeni kullanıcının kayıt olduğu da vurgulandı. Telegram şu anda 20’nin üzerinde ülkede en çok indirilen sosyal medya uygulaması olsa da kullanıcı sayısının, bu yılın Şubat ayında 2 milyar kullanıcıya ulaşan WhatsApp’la rekabet edebilir düzeyde olmadığı da biliniyordu.
Diğer yandan Telegram’ın, açıklamasında veri güvenliği konseptinin altını çizmiş olması dikkat çekti. Uygulama “güvenli mesajlaşma uygulaması” olarak piyasaya sürülmüş olmasına rağmen pek çok siber güvenlik uzmanı, şirketin uçtan uca şifreleme hizmeti sunduğu iddialarının asılsız olduğunu ifade etmişti. Söz konusu hizmet, uygulama içerisinde varsayılan olarak etkinleştirilmiyordu. Bu da uygulamanın, ver güvenliği topluluklarının eleştirileriyle karşı karşıya kalmasına neden oluyordu. Bununla birlikte, Telegram’ın varsayılan gizlilik ayarları da davetsiz misafirlerin görüntülü görüşmelere katılmasını mümkün hale getiriyordu. Kısa bir süre önce Zoom da benzer bir veri güvenliği krizi sonrası, eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti.
Telegram’ın bu yıl içerisinde kullanıma sokacağı yeni hizmetinin hem kullanım kolaylığı hem de veri güvenliği sunacağının altını çizmiş olması, şirketin potansiyel eleştirilere de şimdiden yanıt verme ve kullanıcılarının için rahatlatma çabası olarak yorumlandı.
Telegram, bünyesine bir dizi yeni özellik daha eklemişti
Telegram, kısa bir süre önce de bünyesine bir dizi yeni özellik eklemiş ve bunlardan ikisi, pek çok teknoloji-severin beğenisini toplamıştı. Kullanıcıları heyecanlandıran 2 yeni özellikten biri, kişilerin artık platformda yaratılan test ve sınavlara eğitim amaçlı ekleme yaparak katkı sağlayabilmesini mümkün kılıyordu. Diğeri ise macOS işletim sistemi kullanıcıları için eklenen bir dizi yeni özelliği beraberinde getirmişti.
Kaynak: engadget.com